Pretul Locuintelor in anul 2019

Ce spune ministrul Finanțelor Publice despre prețurile locuințelor din România? „O astfel de abordare duce la slăbirea leului”

 

Prețurile locuințelor trebuie să fie exprimate în lei, nu în euro, așa cum se întâmplă în prezent, este de părere ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Teodorovici susține, totodată, că a discutat deja cu guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) pe această temă și că o decizie clară ar urma să fie luată în următoarea ședință a Consiliului de Supraveghere Macroprudențială.

„În România prețurile sunt exprimate în lei, eventual poate fi pus echivalentul în … (n.r. euro), dar nu cum este, din păcate, astăzi, pentru că o astfel de abordare duce la slăbirea leului. Acest lucru trebuie clarificat”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, potrivit Hotnews.

„Prețurile în România sunt în lei. Se poate menționa, pentru cei care doresc, echivalentul în euro”, a continuat el.

Eugen Teodorovici a mai făcut, la începutul lunii ianuarie, și un anunț cu privire la modificarea programul Prima Casă din 2019.

„Programul Prima Casă trebuie să fie unul social, clar. Noi vom bugeta în continuare acest program pentru că a fost unul foarte util în economie. Nu știu acum o sumă, dar veți vedea pe parcursul lunii ianuarie”, a declarat ministrul la acea dată.

El a mai explicat și că, dacă vor exista, eventuale modificări aduse criteriilor de eligibilitate, precum un plafon de vârstă sau de venit, ar fi urmat să fie făcute publice în săptămâna următoare.

„Dacă se schimbă ceva față de cadrul legal care a reglementat Prima Casă, vor fi astfel de modificări legislative puse din timp transparente pe site-ul MFP”, a detaliat acesta.

Până acum nu au fost anunțate oficial modificări pentru programul Prima Casă 2019.

Detalii sursa click aici