Indrumatorul CUMPARATORULUI

Indrumatorul CUMPARATORULUI

Cumpararea unei locuinte este, pentru cei mai multi oameni, cea mai importanta achizitie facuta de-a lungul vietii. Aflati pentru prima data in fata unei astfel de provocari, viitorii cumparatori pot evita sa faca greseli majore daca pornesc la drum pregatiti

Inainte de a incepe cautarea unei proprietati, este recomandabil sa va stabiliti bugetul, respectiv suma necesara achizitiei, sursa de finantare, cheltuieli de modernizare, comisioane, taxe etc., pentru a va asigura ca aveti destui bani pentru a achizitiona o proprietate. Acest lucru va influenta, in cele din urma, si cautarea proprietatii.

In calitate de cumparator trebuie sa va informati, sa cautati si sa vizionati multe proprietati, A va informa singur inseamna a urmari piata imobiliara pe o perioada de cel putin 2 luni. Trebuie sa identificati oferte care sa corespunda cu criteriile pe care vi le doriti si sa le urmariti parcursul de la debutul lor pe piata imobiliara pana la vanzare, sa urmariti evolutia pretului fiecarui imobil in parte, durata in timp necesara vanzarii, sa vizionati cit mai multe oferte pentru a avea termeni de comparatie si a putea analiza pertinent segmentul de piata care va intereseaza.

Pot fi analizate avantajele apelarii la serviciile unui broker imobiliar profesionist care are experienta in vanzarea imobilelor, detine o baza de date cu potentiali cumparatori pentru imobilul dumneavoastra, are experienta in negocieri astfel incit  va poate obtine pretul cel mai bun in conditii de siguranta optima pentru tranzactia pe care urmeaza sa o incheiati, iar proprietatea dvs. se va vinde mai repede.

Pentru a evita stresul, pierderea de timp ce le implica cautarea pe cont propriu va recomandam sa apelati la serviciile brokerilor nostrii care cunosc piata, au analizele de piata si pot sa va sfatuiasca in ce priveste achizitionarea unui imobil. Este foarte important sa aveti incredere in agentia cu care lucrati pentru ca atunci cand vi se recomanda anumite oferte sa tineti cont de ele. Lipsa increderii in agentie poate duce la pierderea celei mai potrivite oferte pentru dvs. O greseala pe care o fac cumparatorii in relatia cu brokerul cu care colaboreaza este aceea de a nu-l informa corect in ce priveste disponibilitatea financiara, modalitatea de plata sau nevoile exacte pana la cel mai mic detaliu.

Este important ca brokerul sa cunoasca plafonul maxim de care dispuneti pentru achizitionarea unui imobil si modalitatea de plata, intrucat va poate face oferta mai precisa,  evitand pierderea timpului cu vizionari inutile. Este bine sa nu specificati un pret mai mic decat vi-l puteti permite, pentru ca altfel brokerul dvs. va exclude din oferta imobile care ar putea sa va intereseze, care ar putea fi chiar oferta ideala. Odata ce ati transmis un pret, agentul stie exact ce oferte va poate recomanda si daca exista oferte la care considera ca va poate obtine o negociere care sa corespunda cu bugetul dvs.

Pasii ce va recomandam sa-i urmati :

  • comunicati-ne cerintele dumneavoastra telefonic sau online completand formularul de contact din site sau contactatine direct la sediul agentiei
  • va vom tine la curent in legatura cu cele mai recente proprietati ce devin disponibile,
  • vizitarea proprietatilor selectate din oferta care vi se par cele mai atractive
  • identificarea proprietatii, prin selectionarea ofertelor vizionate, dupa criterii personale, prioritati, etc.
  • negocierea pretului si a conditiilor contractuale, brokerul va fi alaturi de dumneavoastraasigurandu-va asistenta si consultanta in toate demersurile ce vor urma.
  • Verificarea actelor imobilului dupa ce v-ati hotarat asupra unui imobil care sa corespunda ca si pret trebuie, de catre brokerul dvs, de un avocat sau de un notar
  • incheierea unui precontract prin care dorintele acceptate de comun accord ale partilor sunt redactate in cadrul agentiei sau la un notar. In cazul cumparatorilor care achizitioneaza proprietatea prin credite este obligatoriu ca precontractul sa se incheie la notar, iar pentru clientii care achizitioneaza o proprietate din surse proprii recomandam incheierea precontractului in cadrul agentiei in vederea retinerii ofertei, indiferent de modalitatea de plata

Actele  necesare cumparatorului  la incheierea precontracului si la contract  sunt :

– Cartea de identitate

– Pasaport